STÄDNING & SKÖTSEL AV PARKETTGOLV

Äkta träparkett är en underbar, naturlig golvbeläggning som, med korrekt skötsel och om kvaliteten är rätt, kommer att pågå mer än livet. Inte konstigt att parkett är en av de mest populära golvbeläggningarna för husägare. I grund och botten är rengöring och underhåll av parkett ganska enkelt, men det finns några punkter som du definitivt bör tänka på. Om du ska lägga parkett så är vi mer än glada att få göra det åt dig, låt någon av våra erfarna golvläggare i Stockholm få ge dig det golv som du drömt om.

Sand och små stenar är fienden för ditt parkettgolv.

Ingenting får ett parkettgolv att se gammalt snabbare ut än sand och små stenar som transporteras in i huset utanför utan att märka golvet. Dessa slipande smutspartiklar förstör ytan på ditt nya golv på nolltid. Enkelt botemedel – Köp en bra dörrmatta för att rengöra och torka dina skor innan du går in, eller så har du en enkel regel: skor av! Regelbunden moppning med en mjuk kvast hjälper också.

Stolar, möbler och glider

Stolar, bord och andra små möbler som ofta blir galna orsakar fula repor i det nya parkettgolvet. Åtgärden är också enkel här – fäst lämpliga skydd, t.ex. gjorda av filt, på undersidan av bordet och stolsbenen. Använd inte metallskydd för parkettgolv, eftersom de kan orsaka fläckar. Det är också viktigt att du regelbundet kontrollerar glidflygplanen för att undvika skador på grund av slitage eller smuts.

Ju ljusare parkettgolvet är, desto oftare krävs underhåll.

Ljusa parkettgolv är i allmänhet mer känsliga än mörka och kräver därför ofta rengöring och underhåll. Kom ihåg att bok- och lönngolv är särskilt känsliga för fukt.

Rengör

Rengör parkettgolvet på rätt sätt Det bästa för parkettgolvet är regelbunden, kemtvätt med en kvast med mjuka borst, en bomulls mopp eller en dammsugare med en borstfäste. Ibland kan golvet rengöras med en fuktig, väl utdragen torka eller mopp. Det är särskilt viktigt att du inte rengör golvet för fuktigt så att träet inte sväller. Tumregel: Efter torka bör golvet torka helt på egen hand inom två till fem minuter. Skarpa rengöringsmedel och för mycket vatten är absolut tabu. För bästa resultat rekommenderar vi parkettvårdsprodukter för estetiska golv i Stockholm.

Fläckar, smuts och skador

Fläckar och förorening på parkettgolvet kan snabbt uppstå i vardagen. Det är viktigt att du tar bort dem noggrant och med rätt rengöringsmedel. De rengörings- och skötselprodukter som parkett tillverkaren rekommenderar är de bästa. Använd aldrig mikrofiberdukar, universalrengöringsmedel eller ångrengöringsmedel. Om du har extremt envis smuts, vänligen kontakta oss. Vi kan reparera de flesta skadorna professionellt och med mycket erfarenhet i Stockholm. Proceduren skiljer sig beroende på skadans typ och storlek. Det är viktigt, särskilt med vattenskador, att du agerar snabbt. Eftersom vattenskador inte bara ser ful ut kan de också förstöra golvet ytterligare.