Skötsel av trägolv

Vi är alla överens om att ingenting är värre än den första repan eller den första bukten på det helt nya parkettgolvet. Trägolv är tillverkade av ett naturligt material som ständigt påverkas av miljön. Detta inkluderar gångtrafik, husdjur, städning, vård etc. Men till skillnad från de flesta golv är trägolv en långsiktig investering som, om den är välskött och underhålls, kommer att hålla livet ut. Men vi har goda nyheter för dig: korrekt rengöring och skötsel av trägolv är enkelt och enkelt!

Här är de bästa tipsen för perfekt vård av trägolv

Håll ditt golv fritt från damm, smuts och smuts genom att dammsuga det regelbundet. Använd alltid den mjuka borstinställningen så att sughuvudet inte repar golvet.

Använd alltid rengörings- och skötselprodukter som matchar ytan och torka aldrig med för mycket vatten. Moppen ska bara vara fuktig. Torka inte av ett trägolv med ångtorkar eller hink med skumt vatten. Denna metod fungerar bra för linoleum och plattor, men kan permanent skada trägolv. Vatten är trägolvets största fiende, så använd inte vinäger, vax, tvål eller hushållsrengöringsmedel. Dessa rengöringsmedel kan skada ditt golv. Vi rekommenderar följande för regelbunden rengöring och skötsel:

oljade golv: trägolvtvål och underhållsolja

tätade golv, vinylgolv och laminat: lacktvål och lackvård

vaxade golv: trägolvtvål och oljeuppfriskare

För att undvika onödiga repor i träet bör du fästa filtkuddar på alla möbelfötter.

Placera mattor i ingången. De hjälper till att fånga smuts och korn och absorberar fukt. Mattor ska skakas ut, rengöras och torkas noggrant när de blir våta. Observera: Mattor kan orsaka färgskillnader på trägolv.

Speciellt när det gäller massiv parkett, förvänta dig att träet kommer att krympa och lämna fogarna när det är torrt. För att minimera detta arbete rekommenderar vi luftfuktare.

Ta alltid bort vatten och andra vätskor omedelbart. Speciellt oljade trägolv kan skadas.

Parkett är djurvänligt, men särskilt stora hundar kan skada golvet om de bara går på det. Du kan hjälpa din hund och ta hand om din parkett samtidigt genom att klippa naglarna regelbundet.
Tips: Välj alltid ett texturerat, oljat trägolv för husdjur. Till skillnad från slipat parkett, erbjuder en borstad yta mer grepp för ditt husdjur och döljer repor.

Håll ögonen på områden i huset där vatten kan komma ut (diskmaskin, handfat, kylare) och ta bort pölar omedelbart.

Det som ofta ignoreras är krukväxterna. Använd växtvagnar eller plast- eller zinkunderlägg, under vilka du klister filtkuddar.

Undvik att ha skor inomhus. Det kan göra en stor skillnad.