Hur oljas parkett?

Parkett är ett golv som fungerar naturligt och behöver underhåll. Speciellt oljad parkett kräver vanliga ”vårdenheter”. Porerna på ytan är öppna, vilket säkerställer ett hälsosamt inomhusklimat och å andra sidan resulterar i ständig rengöring och underhåll. Med denna artikel informerar vi dig om hur du kan rengöra och olja ditt oljade parkettgolv ordentligt.

Instruktioner – hur applicerar jag den här olja?

Underhållsoljan är tillräcklig för följande områden:

11–26 ml / kvadratmeter beroende på ytan och slitage ≈ 1,5 l för 45-110 kvadratmeter

Vi rekommenderar som verktyg:

Oljeabsorberande dukar eller filtkuddar

Innan du börjar olja, rekommenderar vi att du torkar golvbrädan med ett intensivt rengöringsmedel. Detta är det enda sättet att förbereda parketten optimalt.

Instruktioner för oljning

  • Virket måste vara rent, fettfritt och torrt. Förrengöring med rengöringsmedel tar bort befintliga rengöringsmedelsrester och säkerställer jämn vidhäftning och vätning.
  • Bearbetningstemperatur minst 19 ° C
  • Skaka innehållet i behållaren eller lägg i en färgpenna och rör om försiktigt medan du arbetar. Blanda flera behållare av samma produkt med varandra
  • Applicera lite underhållsolja på träet och massera intensivt in i träet med en beige eller vit dyna tills ytan är mättad och inte längre absorberar mer olja.
  • Gnid ytan torr med oljeabsorberande trasor eller filtkuddar. Ingen oljefilm får finnas kvar på ytan.

Bra att veta:

Golv polerade med maskinen kan laddas efter några timmar, vanligtvis för hand nästa dag. Löpområden kan täckas luftigt den första dagen med trasor eller wellpapp. Torka inte av fukt under de första tre dagarna och skydd mot fukt. Våra golvläggare kan hjälpa dig att olja dina parkettgolv i Stockholm.