Har laminat installerat

När du kommer att bo i ett nytt hus eller omvandla ditt nuvarande hem till ett helt nytt, kan du välja att installera ett nytt golv. I det här fallet kan det vara ett mycket bra val att ha ett laminatgolv installerat. Detta sätt att lägga golv har många fördelar. Dessutom är det i många fall också en mycket bra utseendeförbättring för de flesta hem! Inte säker på valet? I den här bloggartikeln berättar vi mer om att lägga ett laminatgolv.

Fördelarna med ett laminatgolv

Den största fördelen med att välja ett laminatgolv är det oändliga valet av olika typer och storlekar. Ett laminatgolv erbjuder det största urvalet av olika stilar och färger. Dessutom är golvet färg- och fuktbeständigt. Till skillnad från trä kan ett laminatgolv inte missfärgas så snabbt. Dessutom är det mycket bättre mot fukt än trägolv. Den tredje stora fördelen med att ha ett laminatgolv installerat är att det kräver mycket lite underhåll och också är mycket enkelt att lägga. Som ett resultat kommer du att spendera lite tid på att underhålla golvet och du kan fokusera på viktigare saker i livet. Laminat drar inte till sig damm och kvalster, så det förblir rent längre. Slutligen är priset på ett laminatgolv i de flesta fall också mycket lägre än en annan typ av golv. Golvet håller också i cirka tjugofem år utan behov av speciella underhållsbehandlingar. Detta kommer också att säkerställa att kostnaderna efter inköpet är betydligt lägre än till exempel med trägolv.

Nackdelar med laminatgolv

Naturligtvis har allt också en nackdel. Nackdelen med ett laminat är att det är en hårdare yta än till exempel trägolv. På grund av detta kanske det inte är ett bra val för vissa människor. Precis som med klinkergolv är det inte så att ytan känns väldigt kall. Det gör det inga problem att gå på golvet med bara fötter. Som du kanske ser så är därför inte nackdelarna särskilt många med detta golv.

Valet av laminatläggning

Att installera ett nytt golv är alltid mycket besvär. Det vill säga om du gör det själv. Men om du väljer att få den installerad av en eller flera proffs är det inget krångel. De kommer då att se till att golvet som helhet installeras på ett bra och professionellt sätt. Du behöver inte vara där själv, vilket sparar dig från huvudvärk. Välj att få ditt nya golv installerat av en professionell. På så sätt kan du vara säker på att golvet är korrekt installerat inom den inställda tiden du har avsatt för det!